LED-nauhat

LED-nauhat.

Laadukas LED-nauha 12V soveltuu moneen käyttötarkoitukseen. Voit valita nauhan 3000K tai 4000K valonvärillä.
LED-nauhat 12V kuivaan tilaan (IP20) ja kosteisiin tiloihin (IP65). Esimerkiksi LED-nauha keittiöön tai epäsuoraan valaistukseen on tyylikäs valaistusratkaisu.

LED-nauhat: usein kysyttyjä kysymyksiä

Asennus

 1. Minkä mittaisia LED-nauhoja voi tilata?
  Valikoimassamme on 2,5m ja 5m rullat LED-nauhoille. Nauhan pituus valitaan lisätessä tuotetta ostoskoriin. Suurimmassa osassa nauhoista on 200cm kytkentäkaapelit nauhan molemmissa päissä. 2,5m RGBW-nauhassa on 50cm kytkentäkaapeli nauhan toisessa päässä.
 2. Mitä jos 50cm kytkentäkaapeli ei ole riittävän pitkä?
  Tässä tapauksessa voit tilata kytkentäkaapelia metritavarana ja 2-osaisen pikaliittimen kytkentäkaapelille. Nämä tuotteet löytyvät Tarvikkeet -osiosta.
 3. Voiko LED-nauhoja katkaista sopivaan mittaan?
  Voi katkaista; 5W/m ja 14W/m LED-nauhat 5cm välein ja 10W/m nauhan 3cm välein.
 4. Voiko LED-nauhoja jatkaa edellisestä seuraavaan rullaan?
  Kyllä voi. Jokaiselle LED-nauhalla löytyy sopiva jatkopala; joko suorajatko tai 15cm jatkoliitin Tarvikkeet -osiosta.
 5. Miten LED-nauhan asennus tapahtuu?
  Nauhat asennetaan taustapuolella olevan 3M-teipin avulla asennuspintaan. Ensin mitataan pituus ja katkaistaan nauha katkaisukohdasta (saksien kuva LED-nauhan pinnassa), sitten otetaan suojapaperi irti teipistä ja liimataan nauha asennuskohtaan. Huomioi, ettet vahingossa irroita myös teippiä suojapaperin mukana.
 6. Vaatiiko LED-nauha aina myös asennusprofiilin ja millaiselle pinnalle se voidaan asentaa?
  Ei välttämättä tarvitse. Huomioi kuitenkin, että LED-nauha on asennettava metalliselle pinnalle, jotta se jäähtyy riittävän hyvin. Asennuspinnan on oltava puhdas, eikä se voi olla maalattu pinta, jos nauha asennetaan antamaan valoa alaspäin (nauha ei tällöin pysy pinnassa).

Tekniset ominaisuudet

 1. Tarvitsenko LED-nauhoille muuntajan?
  Riippuu siitä, minne nauhoja asentaa. Mikäli tarkoitus on asentaa normaaliin 230VAC verkkojännitteeseen, niin täytyy olla muuntaja. Jos asennus tulee esimerkiksi mökille tai autoihin 12V järjestelmään, niin muuntajaa ei tarvitse vaan voit asentaa nauhan suoraan 12V jännitteeseen.
 2. Minkä tehoisen muuntajan tarvitsen?
  Tämä riippuu käyttämästäsi LED-nauhasta. Esimerkiksi 2,5m pitkä 14W/m nauha vaatii vähintään 2,5*14W=35W muuntajan eli tässä tapauksessa 50W muuntajan. Soveltuvan muuntajan voi valita 12V muuntajat -osiosta.
 3. Kumpi valonväri on parempi, 3000K vai 4000K?
  Ei ole tietysti selvää vastausta, vaan tämä on mieltymyskysymys. 3000K eli lämmin valkoinen on lähempänä perinteisiä halogeenivalaisimia ja 4000K eli luonnonvalkoinen on modernimpi värimaailmaltaan. Valitse valonväri miletymyksiesi ja käyttökohteesi mukaan.
  Löydät valikoimastamme myös LED-nauhan, jonka valonväriä voit säätää ja näin hakea optimaalisen värilämmön. Tsekkaa:
  LED-nauha säädettävä värilämpö.
 4. Kuinka valita oikean tehoinen nauha?
  Teholuokkaa tärkeämpi asia on huomioida valonmäärä (lumenit). Oikean valotehon valitsemiseen ei kuitenkaan voi antaa suoraa vastausta, sillä se on makuasia. Osa haluaa reilusti valoa, toiset tykkäävät hieman vähemmästä valonmäärästä. Jos asennat nauhan OPAL-kannella varustettuun alumiiniprofiiliin, niin on huomioitava, että OPAL-kansi päästää n.70% valaisimen valonmäärästä läpi.
  Voit epävarmoissa tilanteissa hankkia tarvikkeet langattomaan himmennykseen ja säätää valonmäärän sopivaksi ja käyttää sen jälkeen ON/OFF toimintoa nauhalle.

Asennuspaikat

 1. Voiko LED-nauhan asentaa saunaan?
  Kostean tilan LED-nauhoja voit asentaa saunaan, mikäli asennus tapahtuu enintään 1m korkeuteen. Yli 1m korkeuteen tulevat nauhat vaativat virallisten standardien mukaan erikoisominaisuuksia ja tällaisia nauhoja ei löydy valikoimastamme.
 2. Voiko LED-nauhoja asentaa ulos tai muuhun kosteaan tilaan?
  Kyllä voi. Kostean tilan LED-nauhat -osiosta löydät soveltuvat tuotteet tähän tarkoitukseen. LED toimii kylmissä olosuhteissa erinomaisen hyvin, joten kova pakkanenkaan ei häiritse käyttöä.

Himmennys

 1. Voiko LED-nauhoja himmentää?
  Nauhoja voi himmentää joko langattomasti tai normaaliin kalustesarjoihin kuuluvilla TRIAC (transistori- tai tyristori) säätimillä. Myös jousipalautteisella kytkimellä himmennys onnistuu, kun käytetään langattoman himmennyksen vastaanotinta.
 2. Mitä tarvikkeita tarvitsen langattomaan himmennykseen?
  Tarvitset langattoman himmentimen ja langattoman himmennyksen vastaanottimen. Langattoman himmennyksen vastaanotin asennetaan muuntajan ja LED-nauhan väliin, jotta himmennys toimii kuten pitää. HUOM. muuntaja voi olla ihan normaali versio ilman himmennystä.
 3. Mitä tarvitsen TRIAC-himmennykseen?
  Jonkun kalustesarjan TRIAC-säätimen ja TRIAC-himmennettävän virtalähteen valikoimastamme. TRIAC-himmennettävät virtalähteet löytyy 12V muuntajat osiosta.

Lue lisää

Valikoimassa kolmea eri tehoista nauhaa:
5 W/m LED-nauha 12V, 25 W/rulla
10 W/m LED-nauha 12V, 50 W/rulla
14 W/m LED-nauha 12V, 70 W/rulla

Kaikista teholuokista löytyy myös LED-nauhat ulkokäyttöön. LED-nauhat 12V toimitetaan 5m rullissa. Kaikissa nauhoissamme (lukuunottamatta 2,5m RGBW-nauha) on 200cm kytkentäkaapelit nauharullan molemmissa päissä .
Mikäli tarvitset lyhyempiä pituuksia, niin Tarvikkeet -osastosta löytyy syöttöpäätyjä keskelle nauharullaa. Näin hukkapätkät jäävät mahdollisimman vähiin.

Voit ohjata LED-nauhojamme langattomasti erillisellä kaukosäätimellä. Löydät tarvittavat tuotteet osastosta Langaton himmennys.

LED-nauhat on tarkoitettu asennettavaksi alumiiniseen asennusprofiiliin. Löydät valikoimastamme profiilit Asennusprofiilit -osastosta.

Käyttökohteet:
keittiön valaistus
kylpyhuoneen valaistus
epäsuora valaistus
led nauha ulkokäyttöön
saunan valaistus (asennus maksimissaan 1m korkeuteen)
olohuoneen valaistus
terassin valaistus