Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Olemme koostaneet usein kysytyt kysymykset helpottaaksemme ostopäätöstäsi.

Terassivalot

Enimmäismäärä riippuu valitsemastasi terassivalon mallista ja muuntajasta. 8W muuntajaa käytettäessä teho rajoittaa enimmäismäärää, 30W muuntajan kanssa rajoitteeksi muodostuu pitkän valoketjun loppupäässä syntyvä jännitehäviö sekä liian suureksi kasvava virran määrä.

Enimmäismäärät 8W muuntajan kanssa:
30mm terassivalo 10kpl
45mm terassivalo 7kpl
80mm terassivalo 3kpl
35mm askelvalo 10kpl
Puutarhavalaisin 3W 2kpl
42mm maavalo 4kpl


Enimmäismäärät 30W muuntajan kanssa:
30mm terassivalo 12kpl
45mm terassivalo 12kpl
80mm terassivalo 8kpl
35mm askelvalo 12kpl
Puutarhavalaisin 3W 6kpl
42mm maavalo 10kpl

Yleisesti terassiin upotettavat valot asennetaan vajaan metrin välein. Tätä etäisyyttä käytettäessä valojen väliin ei tarvita erillisiä jatkokaapeleita, vaan valoissa valmiiksi oleva kaapelointi riittää (50cm kaapelit molempiin suuntiin).

Voit toki tarvittaessa pidentää etäisyyttä jatkokaapeleilla:
1m jatkokaapeli
3m jatkokaapeli

Jatkokaapelit on varustettu samanlaisilla pikaliittimillä kuin valaisimet.

Voit liittää jatkokaapeleita toisiinsa. Huomioithan kuitenkin, että kovin pitkissä ketjuissa voi esiintyä jännitehäviötä sekä virran määrän nousua.

Voit tarvittaessa poiketa hiukan ilmoitetuista upotusaukoista. Esimerkiksi 45mm terassivalon ilmoitettu upotusaukko on 32mm, mutta valaisin pysyy kiinni 35mm upotusaukossa. Upotettavat terassivalot kiinnittyvät upotusaukkoon joustavien metallihakasten avulla.

Onnistuu. Kaikki Terassivalot -osiosta löytyvät tuotteet (valot, oheistarvikkeet ja muuntajat) on varustettu samanlaisilla liittimillä (RGB-valot poikkeus).

Kyllä voit. Valot ja oheistarvikkeet ovat IP67-luokiteltuja, joten ne kestävät hyvin kosteutta. Voit siis asentaa valot esimerkiksi kattamattomalle terassille. Sellaiseen paikkaan valoja ei sen sijaan voi asentaa, jossa valot ovat vaarassa upota kokonaan veden alle.

Voit asentaa valaisimet itse, sillä muuntajat kytketään pistokkeella suoraan pistorasiaan. Joskus asennus tehdään poistamalla muuntajan johdosta pistoke ja kytkemällä syöttöjohto suoraan muuntajan johtoon. Tällöin asennus edellyttää sähköalan ammattilaisen kytkentää.

Valoja menee erittäin tasaisesti molemmilla valonväreillä. Mieltymykset vaihtelevat, joten suosituksia on mahdoton antaa.
3000k on värinä lämminvalkoinen, lähellä perinteistä halogeenin väriä.
4000k on neutraali valkoinen eli lähempänä päivänvalon sävyä.

Asiakkaamme kysyvät meiltä usein neuvoa valaisimen tehon valinnassa.
Valikoimamme perusmallit ovat siis:
30mm terassivalo 0.6W
45mm terassivalo 1W

Tavoiteltu valonmäärä vaihtelee runsaasti. Osa hakee terassilleen sopivaa tunnelmaa pimeneviin iltoihin, toiset haluavat valaista terassia tehokkaammin.
Yleisohjeena on, että 30mm terassivalo (0.6W) on hyvä valinta tunnelman luontiin ja kulkureitin turvalliseen valaisemiseen. 30mm valon lasi on sumea, jolloin se hiukan vähentää ulostulevan valon määrää ja hajottaa valoa tasalaatuiseksi.
45mm terassivalo (1W) soveltuu käyttöön, jossa tavoitellaan tunnelman lisäksi reilummin valoa terassille. 45mm valon lasi on kirkas. 

Mikäli päätös tuntuu vaikealta, asenna valosarjaan langaton himmennin, jonka avulla saat säädettyä erilaisiin tilanteisiin juuri sopivan valaistuksen.
Valikoimastamme löytyy myös 80mm terassivalo (2.5W), jota käytetään usein yksittäin tai pidemmillä valojen välisillä etäisyyksillä.


Voit himmentää kaikkia terassivaloja langattomasti sarjaan sopivan himmennyssetin avulla.
Himmennyssetin vastaanotin asennetaan muuntajan ja ensimmäisen valon väliin. Kaukosäätimellä voit himmentää valoja, säädin toimii myös ON/OFF -kytkimenä.

Onnistuu. Tällöin hämäräkytkin tulee asentaa ennen himmennyssetin vastaanotinta. Järjestys siis seuraava: muuntaja – hämäräkytkin – himmennyksen vastaanotin – valosarja.

Nämä tiedot löytyvät kunkin tuotteen tuotesivulta.
Voit tarvittaessa jatkaa johtoja 1m ja 3m jatkokaapeleilla.

Yleiset

Toimituskulu lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen on 7,90€.
Yli 100€ tilauksiin toimitus on ilmainen lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen. Voit valita ilmaisen toimituksen toimitusvaihtoehdoista, kun ostoskorin sisältö on vähintään 100€.

Toimitus ovelle maksaa 11,90€.

Tilauksen täydentäminen onnistuu, mikäli lähetys ei ole lähtenyt vielä varastoltamme liikkeelle. Jos haluat täydentää tilausta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme chat-osiossa tai sähköpostitse info@k-valo.fi.

Kun tilauksesi on käsitelty ja lähetetty, saat vahvistusviestin sähköpostitse.

Toimitamme tuotteita kaksi kertaa viikossa ja toimitukseen lähteneet saapuvat yleensä 1-2 arkipäivässä.
Paketit toimitetaan Matkahuollon kautta.

Näet tuotesivuilta kunkin tuotteet varastosaldon. Mikäli tuote on loppunut varastostamme, ilmoitamme tuotteen saapumisajankohdan tuotesivulla.

Jos et ole tyytyväinen tuotteisiin, voit palauttaa ne normaalilla 14vrk palautusoikeudella. 
Tuotteiden tulee olla myyntikuntoisia ja alkuperäispakattuja.
Otathan ennen palautusta yhteyttä asiakaspalveluumme: info@k-valo.fi.

Kaikilla tuotteilla on CE- ja Rohs -hyväksynnät, joten ne soveltuvat käytettäväksi EU-alueella vallitsevien standardien mukaisesti. Lisäksi kaikki muuntajat on testattu erikseen laadun varmistamiseksi.

Kaikilla tuotteilla on vähintään 12kk tuotetakuu, osalle tuotteista lupaamme pidemmän takuun. Näet tuotekohtaisen takuutiedon tuotesivulta.